Energiezuinig bouwen met PM Architecten

Ecologische voetafdruk

De rode draad doorheen al onze projecten is duurzaamheid. Samen met u en uw bouwheer streven we naar een minimale ecologische voetafdruk en een perfecte integratie van uw gebouw in de omgeving. Als allround architectenbureau adviseren we u graag over passiefbouw en energiezuinig bouwen.

Gezond, comfortabel en energiezuinig bouwen

Elk project begint bij de optimalisatie van het passief en actief energiemanagement. Uw ecologische voetafdruk wordt dan weer verminderd door een uitgebalanceerd water- en afvalbeheer, het gebruik van duurzame materialen en emissiebeheersing. Bovendien kunt u bij ons niet alleen energiezuinig bouwen, maar ook gezond en comfortabel:

  • Optimalisatie van daglicht en zichten
  • Gecontroleerde ventilatie en eventuele nachtkoeling
  • Akoestisch comfort
  • Monitoring van de luchtkwaliteit
  • Aandacht voor mobiliteit en toegankelijkheid

De duurzaamheid van uw gebouw is al verankerd in het ontwerp. Bij Architecten Demeestere + Garmyn & Partners hebben wij de nodige expertise en tools in huis (PHPP, energetische berekeningssoftware…) om uw project tot een E+ einde te brengen.

Energiezuinig bouwen voor morgen

Deze principes garanderen een duurzaam en gezond gebouw. Energiezuinig of passief bouwen resulteert dan ook in een lage milieubelasting, beperkte energiefactuur en stevige e-peilpremies. Ons bureau tekende als eerste architectenbureau van België het FSC-convenant, is lid van het Passiefhuis Platform en het VIBE. U vindt ons ook terug als BREEAM International assessor in de database van GreenBookLive. Contacteer ons nu voor een duurzame samenwerking voor uw woning- of utiliteitsbouwproject.