Duurzaam en energiebewust bouwen als leidraad

Logo BREEAM - Code for a sustainable built environment
Logo FSC Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer
Vibe - Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen & wonen
Member of PIXII
Gazelle sprong logo VIA

Ecologische voetafdruk

Een van de belangrijke rode draden doorheen onze projecten is duurzaamheid. Samen met de opdrachtgever streven we naar gebouwen met een minimale ecologische voetafdruk en een perfecte integratie in de omgeving. Als duurzaam architectenbureau adviseren we u graag over duurzaam bouwen, passiefbouw en energiebewust (ver)bouwen.

Architectuur - PM Architecten - Ludwig Desmet

Gezond, comfortabel en energiebewust bouwen

De optimalisatie van het passief en actief energiemanagement is een belangrijk aspect bij duurzaam bouwen. Maar dit is niet de enige factor; Uw ecologische voetafdruk wordt ook verminderd door een uitgebalanceerd water- en afvalbeheer, het gebruik van duurzame en gezonde materialen en emissiebeheersing. Enkele zaken die een belangrijke rol spelen bij een duurzaam en comfortabel gebouw:

  • Optimalisatie van daglicht en zichten
  • Gecontroleerde ventilatie met eventuele nachtkoeling
  • Een uitgebalanceerd evenwicht tussen isolatie en inertie
  • Akoestisch comfort
  • onder controle houden van de luchtkwaliteit
  • Aandacht voor mobiliteit en toegankelijkheid

De duurzaamheid van uw gebouw wordt verankerd in het ontwerp door onze geïntegreerde aanpak. Bij Architecten Demeestere + Garmyn & Partners hebben wij de nodige expertise en tools in huis (PHPP, energetische berekeningssoftware…) om uw project tot een E+ einde te brengen.

Floreal - PM Architecten

Energiebewust bouwen voor morgen

Deze principes garanderen een duurzaam en gezond gebouw. Energiebewust of passief bouwen resulteert dan ook in een lage milieubelasting, beperkte energiefactuur en een gezonde leefomgeving. Ons bureau tekende als eerste architectenbureau van België het FSC-convenant, is lid van het Passiefhuis Platform en het VIBE. Met de gazellesprong van Via Vlaanderen hebben we ook aangetoond dat we als groeibedrijf meewerken aan een duurzame samenleving door bij te dragen tot economische groei en duurzame tewerkstellling.