HERBESTEMMING TOT DUURZAME APPARTEMENTEN, POLITIEKE GEVANGENENSTRAAT – RONSE

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais et Anglais Américain. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans la langue par défaut du site. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

7 lofts / Kantoren

Het beschermde monument TH.V wordt volledig gerenoveerd en huisvest 7 ruime lofts en ons niuew kantoor.

Het industrieel bouwgeheel bestaande uit het Ghyselingsgebouw en de textielweverij Theodoor Vandendaele staat bekend als oudste industrieel pand (1885) van de stad Ronse.

De voortzetting van de voormalige industriële functie van de fabriek was niet meer mogelijk, noch wenselijk; er wordt geopteerd voor een vermenging van de functies wonen en kantoren daar dit van nature goed combineerbare functies zijn.

De westelijke zijde met de historische gevel wordt voorzien voor woonfuncties, evenals de bovenste verdiepingen die uitsluitend als appartementen voorzien worden. Het betreft exclusieve lage-energie appartementen met een hoog comfortgevoel dankzij de meest moderne technieken, gecombineerd met een unieke locatie en parkzicht, en hoogwaardige afwerking met luxueuze en duurzame materialen.

Het concept is uitgewerkt in het kader van levenslang wonen, en een Breeam Label is in aanvraag. De duurzaamheidsstandaard BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is wereldwijd één van de meest volledige en gebruikte certificatiemethodes. Architecten Demeestere+Garmyn&Partners beschikt over een licentie als BREEAM Assessor. Deze kennis en richtlijnen worden geïntegreert in het ontwerp en vormen de basispijlers voor efficiënte oplossingen en duurzame keuzes.

Duurzaam bouwen staat aan de basis van dit project, en wordt verwezenlijkt d.m.v. een doorgedreven isolatie en alternatieve energieproductie. Leefkwaliteit staat centraal. Er wordt belang gehecht aan akoestische isolatie, licht + lucht en thermisch comfort. Bij de materiaalkeuze wordt rekening gehouden met een beperkt onderhoud en een minimale milieubelasting.

Het  gebouw wordt als volledig toegankelijk project beschouwd, waardoor het aanzienlijke niveauverschil aan het voorliggende volume maximaal in het project geïntegreerd wordt. De site is tevens bereikbaar met de wagen, fiets en openbaar vervoer. In aanvulling met de openbare parking, die reeds naast het gebouw aanwezig is, worden er private parkeerplaatsen voorzien en fietsenstallingen.